Emily in Paris’ten İlhamla: Bottleneck Kaküllere Yakın Bakış

400

Aniden gelen kakül kestirme isteği, bazen tam yerinde verilmiş karar bazen ise kötü bir deneyim sonucu verse de özellikle Sonbahar-Kış aylarında aklımızı çeliyor. Stilleri yıldan yıla değişiyor, 2023 ise bottleneck kaküllerin yılı olacak. Emily in Paris dizisinin başrolü Emily Cooper’ın saç stilinden de aldığımız ilhamla bottleneck kakülleri mercek altına aldık.

Bottleneck kaküller geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılın saç trendlerini de etkisi altına almaya hazırlanıyor. Lily Collins, Margot Robbie ve Dakota Johnson, 70’lerden esinlenen bu stili benimseyen en yeni ünlülerden…

Ünlülerin kuaförü Tom Smith’in bu saç kesim terimini ortaya atmasından bu yana, hem sosyal medyada hem de dünya çapında popülerlik kazanıyor. TikTok’ta ilgi görmeye başlayan bu model klasik kaküllerden farklı olarak, ortada ince başlayıp kaşlara ve kulaklara doğru yayılıyor.

Bottleneck Kakül Nedir?

Saç profesyonellerine göre, “Kakülün şekli tepede daralıyor, sonra bir şişenin omuzları gibi genişliyor, sonra kıvrılıyor ve elmacık kemiğinin altında size bu detayı veriyor.” Yanlara doğru uzun kesilen kaküller kısa sürede katlara dönüşebildiğinden kendinize yakıştırmazsanız kakül pişmanlığı hissinizi azaltıyor.

Lily Collins’in Bottleneck Kakülleri

Margot Robbie’nin Ağustos 2021 Vogue kapağında, kuaförü Bryce Scarlett tarafından hayata geçirilen ultra güzel bir kakülle yer alması bu stilin yıldızını parlattı. Sayının yayınlanmasını takip eden günler ve haftalarda, TikTok’ta yoğun ilgi gördü. Kısa sürede en çok talep edilen saç stili haline gelen bu görünüme Emily in Paris’in 3. sezon fragmanından sonra da ilgi bir hayli arttı.

Dizide Emily karakterine hayat veren Lilly Collins’in aniden kestiği bottleneck kakülleri dikkatleri üzerine toplayarak yükselişini sürdürüyor.

2023’te yeni bir saç modeli deneyecekseniz bottleneck kaküllere göz atmaya başlayabilirsiniz. Kakül, her model her yüz tipine uymayabilir. Kuaförünüze elmacık kemiklerinizin üst kısmına kadar uzanan uzun kaküller ve kaşlarınızın etrafından çıkan yumuşak, kabarık katlar için fikrini sormakla işe koyulabilirsiniz.